Håravfall efter Robinson tävling är inget ovanligt

By

I dag läser vi i de flesta dagstidningar om Robinson tävlingen och hur omänskliga förhållanden var nere i Filippinerna där programmet spelades in. Hur lite deltagarna åt och vilka sviter de fick efter tävlingen väl hemma i Sverige. Undernäring, mineral brist, håravfall och blodbrist är några av de sjukdomar som många av deltagarna drog på sig. Håret på flera kvinnliga deltagare bara ramlade av i månader efter tävlingarna och det finns bilder från svenska damtidningar där det är nästan kala fläckar i tinningen på någon tjej. Dessa hårlösa fläckar är inte alopecia areata eller någon annan sjukdom utan förmodligen telogent håravfall. Kroppen har varit under stark psykisk press och bristerna på mat och vitaminer har skapat ett lokalt trauma som får folliklarna att lägga ner växt verksamheten.

 

categoriaOkategoriserade commentoNo Comments dataaugusti 29th, 2012
Read All

About...

This author published 3 posts in this site.

Share

FacebookTwitterEmailWindows LiveTechnoratiDeliciousDiggStumbleponMyspaceLikedin

Comments are closed.

Senaste kommentarer

    Kategorier